4EA265A8-1040-4B8A-AB02-CFFE15389A74.png

Hi.

Welkom!
De lekkerste recepten tot de beste hotspots in bourgondisch Maastricht: dit alles en nog veel meer, vind je op Mangiare by Lisa.

Pasta carbonara

Pasta carbonara

De allereerste keer dat ik de pasta carbonara van mijn vriend at, weet ik nog heel goed. Ik kende hem nog niet zo lang en was bij hem thuis uitgenodigd. Het was al half 11 ‘s avonds en hij ging nog uitgebreid koken. Ik was hier zo van onder de indruk. Vol liefde sneed hij de echte Italiaanse guanciale in dunne plakjes, kookte de verse tagliatelle en klopte de eieren (zonder room!) met wat peterselie. Toen ik die avond mijn eerste hap nam van deze Italiaanse klassieker, wist ik het zeker: liefde gaat door de maag. Geloof je me niet? Maak dan maar snel dit recept en dan praten we nog eens.


Wat heb je nodig? (voor twee personen)

  • 200-250 gram tagliatelle het liefst verse

  • 120-140 gram guanciale pancetta kan ook

  • Twee eieren alleen het eigeel

  • Handje verse platte peterselie grofgehakt

  • 50-75 gram Parmezaanse kaas geraspt

  • Peper en zout


  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijd de guanciale in dunne plakken. Doe de guanciale in een koude koekenpan en zet het vuur aan. Bak de guanciale langzaam op laag vuur (zonder olie!) totdat het spek mooi zacht is.

  3. Klop het eigeel en meng met de Parmezaanse kaas, peterselie en wat peper. Voeg vlak voordat je de pasta gaat afgieten, wat van het kookvocht toe aan het ei-mengsel. Het mengsel mag een beetje waterig zijn, dus niet zo dik als pannenkoekenbeslag.

  4. Giet de pasta niet af, maar schep direct bij de guanciale in de pan en zet het vuur uit. Roer goed, zodat het water en het vet van de guanciale een romige saus vormen. Voeg het ei-mengsel toe en blijf goed roeren tot een mooie romige pasta zich vormt. Serveer met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas, zwarte peper en eventueel een scheutje truffelolie.

De ultieme herfstsoep

De ultieme herfstsoep