4EA265A8-1040-4B8A-AB02-CFFE15389A74.png

Hi.

Welkom!
De lekkerste recepten tot de beste hotspots in bourgondisch Maastricht: dit alles en nog veel meer, vind je op Mangiare by Lisa.

Onglet

Onglet

Onglet

1C97479F-AF16-4116-A770-2FC20F68C6F0.JPEG

Het lekkerste stukje vlees van Maastricht

Onglet, beter bekend als longhaas, wordt ook wel vaak het ‘vergeten’ stukje vlees genoemd. Veel slagers hielden dit stukje biefstuk namelijk voor zichzelf. Maar verdient Onglet deze naam wel? Ik besloot om met goed gezelschap te eten bij restaurant Onglet en kwam al snel tot de conclusie dat niets minder waar is: dit is een naam om juist niet snel te vergeten!  

In de voormalige slagerij van Joep Schürmann is het restaurant gevestigd. Wanneer je in de slagerswinkel staat en de deur van de koelcel opent, kom je in een geheime wereld terecht: de oude werkplaats van de slagerij. Een plek waar je je weer even in de jaren 20’ waant en waar het restaurant zich nu bevindt. En dat restaurant? Dat is een paradijs voor alle carnivoren onder ons.

5C0DD98E-766D-482B-A716-54BCB19BEFE6.JPEG
 

Op de menukaart vind je charcuterie uit de winkel en verschillende gerechten om te delen, denk aan steak tartaar van – hoe kan het ook anders – onglet, langoustines met buikspek en kalfszwezerik. Wil je liever de full package? Ga dan voor Chef Alan’s aanbevelingen: zes gerechten om te delen inclusief charcuterie (€94,40). Wij besloten ons te laten verrassen door de chef en begonnen de avond goed met een glaasje bubbels en een selectie van charcuterie uit de winkel: flinterdunne truffelsalami en mortadella met pistache.  

Na de charcuterie is het tijd voor het echte werk. De eerste ronde? Tartaar van onglet met artisjok crème, en tot onze verrassing een vegetarisch gerecht: geroosterde biet met ricotta en een couscous van biet. Vergis je dan ook zeker niet, Onglet heeft ook voor de vega liefhebbers genoeg op de kaart staan!

BB8C1CA3-3524-4848-B4CF-D1685DF9195C.JPEG
 

De tweede ronde was het eindelijk tijd voor het gerecht waar ik het meest nieuwsgierig naar was. De geplette langoustine met zacht gegaard Limburgs buikspek in een citroengraskerrie saus. De mening van vele anderen kon ik na het proeven eindelijk delen. Dit is hemels. Romig, maar toch fris en een beetje zout door het buikspek: de perfecte combi.

De derde gang, of beter gezegd de ‘slagersronde’. Het eerste gerecht? Gebakken kalfszwezerik met shiitake, dashi en watercress. Stiekem ben ik geen groot fan van kalfszwezerik en shiitake, dus dit was voor mij geen succes. Gelukkig dachten mijn tafelgenoten daar anders over. Zij verorberde de kalfszwezerik – met alle plezier - zo voor mijn neus op! Het tweede gerecht viel bij mij wel heel erg in de smaak: dry aged rundersukade met anijszwam, pistache en braadjus. Normaal zou ik van sukade een lekkere stoofpot of ragù maken, maar je kan er zoveel meer mee en dat bewijst Onglet maar al te goed.

Onglet

Wycker Brugstraat 27
www.onglet.nl

 
 
Pasta vongole

Pasta vongole

Ceviche van zeebaars

Ceviche van zeebaars